štvrtok 31. marca 2016

Maybe Someday & Maybe Not - Colleen Hoover

Maybe Someday
Autor: Colleen Hoover
Originálny názov: Maybe Someday
Séria: Maybe
Diel: prvý
Počet strán: 385
Rok vydania: 2014
Anotácia: At twenty-two years old, Sydney is enjoying a great life: She’s in college, working a steady job, in love with her wonderful boyfriend, Hunter, and rooming with her best friend, Tori. But everything changes when she discovers that Hunter is cheating on her—and she’s forced to decide what her next move should be.

Soon, Sydney finds herself captivated by her mysterious and attractive neighbor, Ridge. She can't take her eyes off him or stop listening to the passionate way he plays his guitar every evening out on his balcony. And there’s something about Sydney that Ridge can’t ignore, either. They soon find themselves needing each other in more ways than one.

A passionate tale of friendship, betrayal, and romance, Maybe Someday will immerse readers in Sydney’s tumultuous world from the very first page.


Recenzia:
Na moju druhú knižku od Colleen Hoover a jej prislúchajúcu novelu som sa chystala už nejaký čas, ale keď som sa na youtube omylom dozvedela jeden spoiler, snažila som sa čítanie odložiť v nádeji, že naň zabudnem. Bohužiaľ sa tak nestalo. Našťastie však tento spoiler nebol na toľko veľký, aby mi úplne prekazil príbeh.

Maybe Someday je ďalšia knižka zo žánru New Adult a tento krát je príbeh o vysokoškoláčke Sydney, ktorá na svoje dvadsiate-druhé narodeniny zistí, že ju jej priateľ podvádza s jej kamarátkou a spolubývajúcou Tori. A tak sa Sydney ocitne na ulici. Našťastie ju prichýli jej nový kamarát a sused Ridge s ktorým sa vďaka ich spoločnej láske k hudbe spoznala iba nedávno.

Tak ako väčšina kníh od Colleen Hoover, aj táto je písaná z dvojitej perspektívy. V každej kapitole sa teda na príbeh pozeráme z pohľadu Sydney, ale aj z pohľadu Ridga, čo je veľmi užitočné, keďže viac ako o komplikovanom deji, je tento príbeh o pocitoch dvoch hlavných postáv a ako sa s nimi snažia vysporiadať. Napriek tomu, že sa v knihe takmer žiadna život ohrozujúca dráma neodohráva a tiež tu nebola hromada zvratov, príbeh mi vôbec neprišiel nudný. Hlavné aj vedľajšie postavy som si rýchlo obľúbila, aj keď občas robili veci s ktorými som nesúhlasila.

Tento príbeh obsahoval smutné momenty tak ako aj veselé a ani na moment ma neprestal baviť. Aj keď sa tam toho zrovna veľa dialo tak som mala chuť pokračovať. Je to teda rozhodne jedna tých pohodovejších súčasných knižiek, keďže sa čítala veľmi ľahko a rýchlo. Ak ste milovníkom hudby, môže sa vám páčiť o to viac, lebo hudba je veľkou vášňou oboch hlavných postáv a je veľkou súčasťou ich príbehu. Aby som to zhrnula, knihe nemám veľmi čo vytknúť, ale zároveň si nemyslím, že je to príbeh ktorý so mnou zostane navždy.



Maybe Not


Autor: Colleen Hoover
Originálny názov: Maybe Not
Séria: Maybe
Diel: druhý
Počet strán: 130
Rok vydania: 2014
Anotácia: When Warren has the opportunity to live with a female roommate, he instantly agrees. It could be an exciting change.

Or maybe not.

Especially when that roommate is the cold and seemingly calculating Bridgette. Tensions run high and tempers flare as the two can hardly stand to be in the same room together. But Warren has a theory about Bridgette: anyone who can hate with that much passion should also have the capability to love with that much passion. And he wants to be the one to test this theory.

Will Bridgette find it in herself to warm her heart to Warren and finally learn to love?
Maybe.
Maybe not.

Recenzia:
Maybe Not je druhou a doplňujúcou knižkou tejto "série", tento krát rozprávaná z pohľadu Warrena. Dej začína krátko predtým ako udalosti v Maybe Someday a potom pokračuje paralelne s ním. Dozvedáme sa v nej veľa úplne nových vecí, hlavne o jeho vzťahu s Bridgette, ale tiež sú tu scény, ktoré sa objavili v Maybe Someday, no teraz ich vidíme s Warrenovho pohľadu. Tiež sa tu dozvedáme rôzne detaily, ktoré v pôvodnej knihe nikdy neboli vysvetlené a možno sme sa nimi ani príliš nezaoberali, ako napríklad prečo je Warren posadnutý pozeraním porna alebo kto popísal Sydney čelo počas jej prvej noci v novom byte.

Prišlo mi, že v tejto knihe sa objavilo viac vtipných momentov ako v Maybe Someday, ale možno je to iba tým, že má oveľa menej strán. Narozdiel od Maybe Someday sa tu objavuje ak pár scén pre "dospelejšie" publikum, ale to v new adult knižkách nie je nič výnimočné. Ak sa vám Maybe Someday páčila a radi by ste v tomto svete zotrvali o niečo dlhšie alebo chcete vedieť viac o Warrenovi, túto knihu môžem iba doporučiť.


0 komentárov:

Zverejnenie komentára