utorok 3. mája 2016

Aprílové zúčtovanie

V porovnaní s marcom bol apríl trochu úbohý. Nie som si istá, či to bolo tým, že som s knihami trochu experimentovala, tým že som lenivá alebo tým, že sa blíži koniec semestra a ja si odopieram čítanie lebo sa potrebujem viac učiť. Pravdepodobne kombinácia všetkých týchto vecí.


Knihy:

Ready Player One - E. Cline (recenzia)
Okrem série The Lunar chronicles bola toto v podstate moja prvá sci-fi kniha. Príbeh odohrávajúci sa zväčša vo virtuálnej realite ma možno nezaujal až tak ako väčšinu čitateľov, rozhodne to však bola nová a príjemná skúsenosť.

Ugly Love - C. Hoover (recenzia)
Po futuristickej sci-fi knihe som sa opäť vrátila k žánru, ktorý sa mi čítať najľahšie. Aj naďalej sa snažím dostať cez všetky knihy od Colleen Hoover a tentokrát som siahla po Ugly Love. Tak ako aj v ostatných jej knihách ide o komplikovaný romantický príbeh s istými tajomstvami a záhadami. Knihu som na moje pomery prečítala veľmi rýchlo a aj keď som celým rozuzlením príbehu nebola taká šokovaná aká by som chcela byť, rozhodne ju odporúčam.

The Martian - A. Weir (recenzia)
V apríly ďalší pokus o niečo nové. Keď som sa dozvedela, že vo filme založenom na tejto knihe hrá Sebastian Stan (aj keď len drobnú rolu) zobrala som to ako znamenie, že je čas zobrať ju do rúk. Z príbehu o astronautovi, ktorý uviazol na Marse mám síce zmiešané pocity o ktorých si viac môžete prečítať v recenzii, no aj túto knihu odporúčam.



Filmy a seriály:

Rovnako ako minulý mesiac, nič nové čo by stálo za spomenutie.


Nákupy:

Ak to náhodou neviete, fanúšikom Harry Pottera som zatiaľ pomerne krátko. A napriek tomu, že som knihy prečítala pred viac ako rokom, stále ich všetky nevlastním a sériu si postupne dopĺňam. V apríly sa mi podarilo zadovážiť si prvé tri knihy z druhej ruky za veľmi dobrú cenu s čím som veľmi spokojná. Stále dúfam, že ich prítomnosť na poličke prinúti moju sestru aby si ich prečítala, zatiaľ však neúspešne. Koncom mesiaca som si taktiež objednala nejaké knihy z internetu, ale keďže asi neprídu skôr ako v polovici mája, budem vás o nich informovať až potom.


Plány na máj:

Minimálne prvú polovicu mája budem musieť venovať úlohám a učeniu, ale ak veci pôjdu dobre, rada by som doskúškovala tento mesiac a potom sa na plno vrhla do čítania a pravdepodobne aj nejakého nového seriálu. Čo to bude však ešte nie je rozhodnuté. Jedna vec na ktorú sa ale v máji rozhodne chystám je Captain America: Civil War. Na tento film sa teším už veľmi dlho a určite sa o ňom na blogu ešte zmienim.

2 komentáre:

  1. Krásné knihy. K Marťanovi jsem Ti psala komentář a na zbylé dvě se chystám, Ready Player One jsem dnes začala a doufám, že k Ugly Love se dostanu brzy :) Měj se krásně :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som zvedavá na tvoj názor na Ready Player One. Väčšina ľudí na internete je z toho totiž zbláznená, no aj keď mne sa kniha páčila, nemám nejakú potrebu je čítať znova.

      Odstrániť