piatok 10. februára 2017

Januárové zúčtovanie

Január bol napriek skúškovému celkom úspešný mesiac na čítanie a aj keď nie z každej knihy som bola nadšená, našla som si niekoľko kníh, ktoré bude rada odporúčať druhým.

Knihy:

Winger - Andrew Smith (recenzia)
Nový rok som začala knihou, ktorú som nestihla dočítať v decembri. Winger je jedna z najvtipnejších a zároveň najsmutnejších, ktoré som čítala. Rozhodne odporúčam, ale stále neviem, či sa má chuť sa pustiť do pokračovania.

The Lightning Thief - Rick Riordan (recenzia)
Na Percy Jackson som sa chystala veľmi dlho a zamilovala som sa hneď od začiatku. Príbeh poloboha Percyho a jeho kamarátov je neustále plný akcie, no zároveň aj humoru. Táto séria je síce venovaná mladším čitateľom ako som ja, ale to mi vôbec  neprekážalo.

Simon vs. the Homo Sapiens Agenda - Becky Albertalli (recenzia)
Túto knihu by som opísala jedným slovom: rozkošná. Simon je skvelá postava a sledovať jeho život v tejto, pomerne krátkej, knihe ma veľmi bavilo. Síce nie všetky momenty v nej sú len šťastné, ale aj tak je to podľa mňa dobrá kniha na spríjemnenie nálady a oddych.

The Sea of Monsters - Rick Riordan (recenzia)
Z druhého pokračovania tejto série mám v podstate identické pocity ako z prvej knihy. Správna kombinácia akcie a humoru sa mi páči, ale postupne sa mi zdá, že každá kniha sa bude držať viac-menej podobného vzoru. Dúfam však, že sa mýlim.

Across the Universe - Beth Revis  (recenzia)
Táto kniha mi ležala na poličke už dlho od jej spontánnej kúpy, no po tom, čo som si pozrela film Passengers ma podobná tematika celkom zaujala a zrazu som mala potrebu si túto knihu prečítať. Bola však dosť iná než som si predstavovala a aj keď dej a jeho zvraty boli celkom fajn, postavy mi vôbec nesadli. Neviem teda, či sa pustím do pokračovania, ale celkom ma zaujíma ako sa táto séria môže vyvinúť ďalej.

Filmy a seriály:

Passengers
Tisícky pasažierov cestujú vesmírnou loďou na novú planétu. Všetci sú uspatý a majú sa zobudiť krátko pred príchodom, ale z nejakého dôvodu sa jeden z nich zobudí o 90 rokov skôr. Príbeh opisom veľmi pripomína knihu Across the Universe, ale tento film sa mi páčil viac. Bol síce niekedy až príliš predvídateľný, no napriek tomu som si ho celkom užila a výlet do kina neľutujem.

Daredevil
Minulý mesiac som spomínala, že som začala pozerať tento seriál a v Januári sa mi ho podarilo dokončiť. Druhá séria sa mi asi páčila viac než prvá, ale stále ma to neberie tak, ako by som chcela a ako to berie niektorých iných ľudí. Ale keď príde tretia séria, určite si ju pozriem.

2 komentáre:

  1. Across the Universe jsem četla v češtině a strašně moc se mi líbila! Další díly si určitě přečti, dvojka je možná lepší než první díl, ale poslední díl mi nesedl :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Celkom ma zaujíma ako sa ten dej môže ďalej vyvinúť a práve kvôli tomu si chcem niekedy pokračovanie prečítať. Ale ten svet a tie postavy mi boli často celkom nesympatické, čo ma odrádza. Aj keď predpokladám, že v druhej časti sa toho veľa zmení.

      Odstrániť