nedeľa 3. júla 2016

Júnové zúčtovanie

Jún značil začiatok mojich vysokoškolských prázdnin, no napriek mojim veľkým nádejám nebol v rámci čítania či pozerania filmov nejak prevratný. Dosť sa mi totiž striedali rýchle knihy s pomalými a celkovo som teda neprečítala toľko, koľko by som chcela.

Knihy:

Me Before You - Jojo Moyes (recenzia)
Táto srdcervúca kniha ma dostala tak, ako mnohých iných. Smutným knihám však neholdujem a tak sa zasa aspoň na istý čas budem od takýchto príbehov držať ďalej.

Clockwork Princess - Cassandra Clare (recenzia)
Predchádzajúce knihy tejto trilógie sa mi čítali celkom pomaly a tá posledná bohužiaľ nebola výnimkou. Asi sa teda nepridám do klubu verných fanúšikov. Aj tak som však rada, že si túto trilógiu môžem zapísať na svoje konto, pretože celkový príbeh sa mi páčil.

November 9 - Colleen Hoover (recenzia)
Ďalšia skvelá "Hooverovka". Mala síce svoje chyby, ale aj tak ma tento nevšedný námet zaujal a príbeh som si užívala od začiatku do konca.

Amy & Roger's Epic Detour - Morgan Matson (recenzia)
Oddychová knižka ideálna na leto. Mňa bohužiaľ nezaujala tak, ako by som dúfala po všetkých chválach, ktoré som na ňu počula.



Filmy a seriály:

The Martian (recenzia)
Po prečítaní knižnej predlohy som si povedala, že si rozhodne musí, pre porovnanie pozrieť aj film a konečne som sa k tomu dostala. Mám však z neho rovnako zmiešané pocity ako z knihy no zároveň úplne opačné. Pre objasnenie si môžte prečítať moju recenziu.

Chicago PD
Ako som už spomenula v minulo mesačnom zúčtovaní, začala som pozerať nový seriál na ktorý ma prehovorila moja sestra. Teraz už mi zostáva len pár častí a som celkom spokojná. Nie je to môj najobľúbenejší seriál na svete, ale ak máte radi seriály z policajného prostredia, za pokus to stojí.


Plány na júl:

Teraz keď už sú prázdniny v plnom prúde, dúfam, že budem schopná sa do čítania aj pozerania ešte viac oprieť. Nejaké konkrétne plány však zatiaľ nemám, lebo mi aj tak nikdy nevychádzajú.

6 komentárov:

  1. To se teprve rozjedes neboj. Jakmile chytnes ty spravne knihy, nebudes moct ani prestat :-P

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to dúfam :D Ale ja väčšinou chytím jednu alebo dve knihy, ktoré prečítam za 3-4 dni a zvyšok také knihy, ktoré čítam 2 týždne.

      Odstrániť
  2. Četla jsem Marťana, k Amy a Rogerovi se dostanu snad ještě tenhle měsíc a zrovna čtu Mechanickěho prince :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak snáď sa ti Amy a Roger zapáčia trochu viac ako mne. A Mechanický princ taktiež :D

      Odstrániť
  3. To je náhodou fajn skóre :) Na Marťana se někdy musím vrhnout, Než jsem tě poznala jsem viděla filmově a od té doby si chci přečíst knihu :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Marťan je fajn aj kniha aj film, ale ako som spomínala, k obom mám svoje výhrady. Me Before You je super, ale film som nevidela, takže neviem porovnať.

      Odstrániť