streda 1. júna 2016

Májové zúčtovanie


Spočiatku to vyzeralo, že tento mesiac bude čo sa čítania týka jedna veľká katastrofa. Nevybrala som si totiž knihy, ktoré sa čítali zrovna najrýchlejšie a kvôli testom a skúškovému som na čítanie ani nemala toľko času. 


Knihy:

Clockwork Angel - C. Clare (recenzia)
Z tejto knihy som nebola taká nadšená, ako som dúfala že budem keď som o nej počula samé chváli. Dej ani postavy ma neuchvátili a jednoducho mi tam chýbalo niečo, čo by ma nútilo nepustiť knihu z ruky. Ale rozhodla som sa dať pokračovaniu tejto trilógie šancu. Často ma totiž prvá kniha zo série či trilógie nebaví tak, ako tie ostatné. 



The Undomestic Godess - S. Kinsella (recenzia)
Túto knihu som mala rozčítanú už asi dva roky a konečne som sa dokopla k tomu, aby som ju dočítala. Našťastie to, čo mi na nej predtým vadilo sa tam už neskôr toľko nevyskytovalo a ukázalo sa, že je to celkom pohodová a príjemná kniha. Ak už s touto autorkou máte skúsenosti, ničím vás to neprekvapí. 



The Amazing Book is Not on Fire - D. Howell, P. Lester (recenzia)
Ako veľká fanúšička týchto dvoch youtuberov som si ich knihu kúpila a prečítala hneď ako vyšla. Teraz som sa konečne pustila aj do jej audio verzie, ktorá je miestami ešte zábavnejšia a pôsobí osobnejšie. Avšak pre ľudí, ktorí nie sú fanúšikmi Dana a Phila by asi táto kniha nebola veľmi zaujímavá.



I've Got Your Number - S. Kinsella (recenzia)
Ďalšia kniha od Sophie Kinselli. Túto som ako audioknihu počúvala už asi od februára a konečne sa mi ju podarilo dokončiť. Príbeh bol rozkošný a celkom zábavný, hlavné postavy boli sympatické. Nedá sa povedať, že by tam bola nejaká veľká dráma, aj keď v poslednej kapitole som bola dosť napätá. Rozhodne vhodná kniha ak hľadáte nejakú oddychovku. 



Clockwork Prince - C. Clare (recenzia)
Napriek zmiešaným pocitom a počiatočného sklamania z prvej knihy tejto trilógie som sa nevzdala a pustila sa do tej druhej. Tá už sa mi postupne začala páčiť viac a dokonca sa na poslednú knihu teším. Stále však príbeh ani postavy nevidím ako také úžasné, ako ich opisujú niektorí fanúšikovia. 


Filmy a seriály:

Captain America: Civil War (recenzia)
Pre mňa najočakávanejší film tohto roku. Rozhodne som nebola sklamaná, aj keď si myslím, že je veľa vecí, ktoré sa tam ešte mohli odohrať. Aj keď by potom film mal asi 5 hodín (čo by väčšine fanúšikov nevadilo). Na svojho predchodcu Captain America: Winter Soldier v mojich očiach síce nemá, ale rozhodne ho budem zaraďovať na vrchol môjho rebríčka, čo sa týka Marvel filmov. 



Pustila som sa aj do jedného nového seriálu, ale keďže som sa za máj stihla pozrieť iba prvé dve časti, spomeniem ho nabudúce.


Nákupy:

Ak ste náhodou nevideli môj článok o nákupe zo stránky awesomebooks.com, za máj som si kúpila celkovo sedem kníh.


Plány na Jún:

Keďže mi už oficiálne začali prázdniny, dúfam, že v júny toho prečítam viac ako predchádzajúce mesiace. Rozhodne chcem dokončiť trilógiu Infernal Devices a okrem toho sa asi pustím do oddychovejších kníh vhodných na leto. Ako sa to skutočne vyvinie ešte uvidím. 




2 komentáre:

  1. Náhodou, krásná bilance! Užívej si prázdniny a přeji příjemné čtení - nové přírůstky vypadají famózně, těším se na recenze :) Já sama četla Zmizelou a Na co Alice zapomněla a obě se mi moc líbily :) Měj se krásně :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) Bohužiaľ o Gone Girl som sa už dávno zaspoilerovala, a tak som nemala v pláne túto knihu čítať, ale keď som ju videla za takú výhodnú cenu, nedalo mi to :D Takže asi ju tak skoro čítať nebudem, ale raz určite.

      Odstrániť