nedeľa 13. marca 2016

Attachments - Rainbow Rowell

Autor: Rainbow Rowell
Originálny názov: Attachments
Počet strán: 323
Rok vydania: 2011
Anotácia: "Hi, I'm the guy who reads your e-mail, and also, I love you . . . "
Beth Fremont and Jennifer Scribner-Snyder know that somebody is monitoring their work e-mail. (Everybody in the newsroom knows. It's company policy.) But they can't quite bring themselves to take it seriously. They go on sending each other endless and endlessly hilarious e-mails, discussing every aspect of their personal lives.

Meanwhile, Lincoln O'Neill can't believe this is his job now- reading other people's e-mail. When he applied to be "internet security officer," he pictured himself building firewalls and crushing hackers- not writing up a report every time a sports reporter forwards a dirty joke.

When Lincoln comes across Beth's and Jennifer's messages, he knows he should turn them in. But he can't help being entertained-and captivated-by their stories.

By the time Lincoln realizes he's falling for Beth, it's way too late to introduce himself.

What would he say . . . ?

Recenzia:
Väčšina z vás asi počula o Rainbow Rowell hlavne vďaka jej knihám Fangirl alebo Eleanor & Park. Ďalšou skvelou knihou tejto spisovateľky, ktorej sa však nedostáva dostatok pozornosti je Attachments.

Táto kniha je asi viac smerovaná na dospelejšie publikum ako na teenagerov, ale to vôbec neznamená, že by bola veľmi seriózna, či zložitá na čítanie. Ba práve naopak, číta sa veľmi jednoducho a nezaoberá sa príliš ťažkými témami.

V knihe sa nachádzajú dva druhy kapitol. Jeden je rozprávaný z typického pohľadu tretej osoby a opisuje každodenný život Lincolna, ktorý má na starosti kontrolu emailov vo firme, kde pracuje. Ten druhý pozostáva z emailov medzi dvoma kamarátkami, Beth a Jennifer, pracujúcimi v tejto firme. Ich vtipné konverzácie zaujmú Lincolna na toľko, že namiesto toho, aby im poslal upozornenie, že nemajú svoje pracovné emaily používať na súkromné účely, ich iba naďalej číta bez toho, aby o tom ony čo i len tušili. Všetko sa však pre Lincolna začne komplikovať, keď si uvedomí, že sa do Beth asi zamiloval. Čo jeho prácu výrazne komplikuje a on tak stojí pred veľkou morálnou dilemou.

Nezaraďovala by som túto knihu medzi romantické, keďže tej romantiky tu nie je veľa, no napriek tomu je celý príbeh celkom roztomilý a pekný. Inak to snáď ani popísať neviem. Hlavné postavy sa dajú veľmi ľahko obľúbiť a možno sa v niektorej z nich aj nájdete. Dej sa odohráva na prelomu roku 1999 a 2000, čo je pre mňa tiež trochu zmena, ale nemyslím si, že to celý príbeh nejak markantne ovplyvňuje.

Ak hľadáte príbeh plný zvratov a dramatických zápletiek, tu niečo také asi nenájdete. Ale prekvapivo mi to v tomto prípade vôbec nevadilo. Kapitoly o Lincolnovi neboli nudné, napriek tomu, že sa tam väčšinu času neodohrávalo nič dramatické a kapitoly s emailami medzi Jennifer a Beth boli často dosť vtipné. V knihe sa síce objavilo aj pár smutnejších momentov, no rozhodne nič čo by vás malo odradiť ak nemáte radi smutné príbehy. Či kniha skončí happy endom alebo nie vám prezrádzať nebudem, ale rozhodne by som vám ju odporučila ak hľadáte nejaké oddychové čítanie, ktoré má však stále nejakú úroveň.


0 komentárov:

Zverejnenie komentára